Turizm ve Otel İşletmeciliği

Günümüzde önemli sektörlerden biri olan turizm sektörüne eleman yetiştiren turizm ve otel işletmeciliği programı ön lisans düzeyinde eğitim vermektedir. Öncelikle konaklama işletmelerinin bunun yanı sıra Seyahat Acentalarının nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamayı amaçlayan programımız günümüzün ve geleceğin turizm elemanlarını yetiştirmek için teorik derslerini güncellemekte ve  teknolojiyi takip ederek bilgisayar paket programlarını kullanmaktadır.

Mezunlarımız konaklama işletmeleri ve seyahat acentalarının yanı sıra turizm sektörünün yeme-içme işletmeleri ve kongre organizasyonları başta olmak üzere diğer turizm işletmelerinde de kolaylıkla istihdam olmaktadır.

Öğrencilerin yüksekokulumuzda almış oldukları bilgi, beceri ve alışkanlıklarını işletmelerde uygulama olanağını sağlayan staj uygulamaları 60 iş günü 480 saattir.

Her yıl örgün öğretime 95 öğrenci alınmakta olup, isteyen öğrencilere bir yıl süreli yabancı dil hazırlık programı uygulanmaktadır.

Program Başkanı : Öğr. Gör. Nazlı Itır Boso

Program Öğretim Elemanları

Öğr. Gör. Dr. Özlem Zerrin Keyvan

Öğr. Gör. Meltem Demir