Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programımızın amacı Muhasebe ve vergi konusunda hizmet veren, muhasebe veya müşavirlik bürolarının ve ticari firmaların muhasebe ve finans bölümlerinin ihtiyacını karşılayacak elemanları yetiştirmektir.
Programımızda kurumsal bilginin yanında, uygulamalı eğitim-öğretim yapılarak öğrencilerin becerilerinin gelişmesi sağlanmaktadır. Muhasebe mesleğinin uygulanmasında, gelişen teknolojilere paralel elektronik ortamın yoğun kullanılmasına yönelik uygulamalar yapılmaktadır. 480 saat meslek stajı ile okuldaki bilgiler desteklenmektedir.
Her yıl örgün öğretime 95 öğrenci alınmakta olup, isteyen öğrencilere bir yıl süreli yabancı dil hazırlık programı uygulanmaktadır.
Muhasebe programımızdan mezun olan öğrencilerimizin bir çoğu Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik, Serbest Muhasebeci bürolarında yardımcı eleman olarak, sigorta şirketleri, inşaat, endüstri sektörü ve bankalarda iş imkanı bulabilmektedirler.
Dikey ve Bölümler Arası Geçişler Muhasebe programını başarı ile bitiren öğrenciler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS)başarılı oldukları takdirde;
* Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
* İşletme İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği
* İşletme-Ekonomi, Lojistik Yönetimi
* Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri
* Muhasebe ve Finansal Yönetim
* Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği
* Uluslararası Finans, Uluslararası İşletmecilik
* Uluslararası Ticaret ve Finansman lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

Program Başkan V. : Öğr. Gör. Dr. Mehmet Akif Ayarlıoğlu

Program Öğretim Elemanları

Öğr. Gör. Dr. Selen Yılmaz Işıkhan

Öğr .Gör. Filiz Aydın Patlar